29-09-03

Olie prijzen domper op economie?

De productiebeperking zou een domper kunnen zijn op het prille herstel van de economie in de VS en Japan . De dalende olieprijzen van de voorbije maanden gaf de economie de extra ademruimte die ze nodig had om een stevig fundament te leggen voor een herstel. En tot nu toe blijft het herstel duren.

Momenteel is het niveau van de olieprijzen nog niet te cruciaal maar een eventuele verdere economische groei zal de druk op de olieprijzen verhogen . maar misschien zal de OPEC mogelijks deze laatste produktiebeperking ongedaan maken, om alsnog de economische groei niet te breken.

 
Persoonlijk denk ik dat het meer een teken is van de OPEC dat het zeker niet wil dat de oloeiprijzen verder dalen in de toekomst, en dat de economie er toch rekening zal moeten mee houden. Het gaat dus meer over een psychologische factor dan over een rechtstreekse factor. Natuurlijk als de prijzen van de brandstof aan de pompen zullen stijgen dan zal dit een rechtstreekse impact hebben op onze portemonnee , het vertrouwen en het bestedingsgedrag van de consumenten . En dat is wel een gevaar. Maar op dit moment is het nog niet zover.

20:36 Gepost door @vince | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.